Στέφανος Χάρης

Ένα κανάλι στο Netflix με περιγραφές Μανώλη Μαυρομμάτη (Vids)

Για να μας αξιώσει ο Θεός να ακούσουμε ξανά απ’ τον «Μανόλο» μυθικές ατάκες όπως: «Παίζουν ένα σύστημα 5-3-2 αν και έχουν έναν μόνο επιθετικό μπροστά».

Γράφει ο Στέφανος Χάρης

Το Netflix ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα αγαπητέ αναγνώστη και η αγωνία του κοινού έχει χτυπήσει κόκκινο. Όχι, ο κόσμος δεν αγχώνεται για το αν θα δει το «House of cards», ούτε για το αν και πότε θα μπουν ελληνικοί υπότιτλοι. Άλλο είναι το μαράζι του…

Περιμένει να δει αν οι Netflixάδες κάνουν τη φαντασίωση του πραγματικότητα. Πώς; Μα, με το να δώσουν ένα κανάλι στον Μανώλη Μαυρομάτη για να χορτάσουν οι θαυμαστές του περιγραφές και να ξεπεράσουν οι συνδρομές τα 11 εκατομμύρια. Και αν δεν ξέρουν από «Μανόλο» οι χαρτογιακάδες ας μάθουν μέσα από τις μαγικές ατάκες του που έγραψαν ιστορία…

Γιατί ο Μανώλης Μαυρομμάτης, της καρδιάς μας είναι ποιητικός: «Ο Ντάβιντς κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ το όποιο καταλήγει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι».

Λυρικός: «Για όσους έχουν ασπρόμαυρη τηλεόραση, ο έγχρωμος παίχτης Μπατίστα του Εθνικού, είναι αυτός με το μπλε σορτσάκι».

Ερωτικός: «Και να η Ροναλντίνια που πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένη με το... δοκάρι του Ρονάλντο».

«Και εδώ βλέπετε ότι τον ενοχλεί και μάλιστα τον παρενοχλεί από πίσω. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIFA είναι αποβολή λοιπόν, γιατί ο αμυντικός παίρνει τον επιθετικό από πίσω».

Κάνει πάντα τη διαφορά: «Βγαίνει η σέντρα, ο Μολίνα κάνει την έξοδο και χωρίς κανένα λόγο, ο Ίβερσεν πετάγεται και βάζει το γκολ».

Τα εξηγεί ωραία: «Στενό το μαρκάρισμα στον Ντάβιντς που δεν μπορεί να πάρει ούτε αναπνοή ή μάλλον δεν μπορεί να αισθανθεί πότε λείπει από κοντά του ο αντίπαλός του για να δει στον πίνακα των σκόρερς τον Μιλόσεβιτς μαζί με τον Ζάχοβιτς που έχουν την πρώτη θέση με 3 γκολ».

Μαθαίνει μπαλίτσα τον Αλέφαντο: «Παίζουν ένα σύστημα 5-3-2 αν και έχουν έναν μόνο επιθετικό μπροστά».

Στα ιατρικά βάζει κάτω και τον Πατούλη: «Τα γυαλιά που φοράει ο Ντάβιντς είναι μια ειδική άδεια για τα μάτια του, γιατί παίρνει φάρμακο και δεν μπορεί να παίξει με γυαλιά».

Έχει ανακαλύψει μια νέα γλώσσα, την οποία καταλαβαίνουν μόνο ο ίδιος και ο Θωμάς Μάτσιος:



Μιλάει πάντα με επιστημονικούς όρους: «Πλατινί, Πλατινί, Πλατινί, Γκοοοοοοοολ με σουτ-μπανάνα! Αυτό είναι το περίφημο σουτ-μπανάνα του Μισέλ Πλατινί. Ρωτήσαμε επιστήμονες για το πως είναι δυνατόν η μπάλα να παίρνει αυτή την τροχιά και μας απάντησαν πως είναι λόγω της διαφοράς ατμοσφαιρικής πίεσης λόγω αλλαγής του υψομέτρου της μπάλας, φαινόμενο που εντείνεται εδώ, στον αραιό αέρα του Μεξικού. Αυτό είναι λοιπόν το περίφημο σουτ-μπανάνα, που λέει ο φίλος μου ο Διακογιάννης. Είναι οι Βραζιλιάνοι που το έκαναν πρώτοι και αυτή που σας έδωσα είναι η καλύτερη εξήγηση».

Έχει έρθει σε επαφή με εξωγήινους: «Ας παρακολουθήσουμε όμως φίλοι τηλεθεατές γκολ απ’ όλο τον κόσμο και όχι μόνο».

Φυτρώνει (τον Ζέντεν) και εκεί που δεν τον σπέρνουνε: «Και να ο Ζέντεν εδώ που φυτρώνει σαν αλεπού».

Βάζει τα γυαλιά στον Αλέξη Σπυρόπουλο: «Με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Ντε Γκομπρά, γνωστότερος και ως Ντρογκμπά».

Δίνει πάντα χρήσιμες πληροφορίες: «Και στη Βραζιλία υπάρχει αυτή η παράδοση, όταν γεννιέται ένα παιδί να φωνάζει γκολ»

Έχει ανακαλύψει τον παίκτη που έχει τα τρεξίματα του Σαμπανάτζοβιτς και την τεχνική και το μυαλό του Σαβέφσκι



Αν χρειαστεί μπορεί ακόμα και να φλερτάρει κατά τη διάρκεια του ματς. Γιατί μπορεί.



Εκτός όμως απ’ τις μεγάλες αλήθειες που κρύβουν οι ατάκες του Μανώλη Μαυρομάτη αγαπητέ αναγνώστη, υπάρχουν και οι μεγάλοι μύθοι. Για δυο από αυτούς μου είχε μιλήσει ο λατρεμένος «Μανόλο» στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για λογαριασμό του περιοδικού «SMS»…

Μύθος πρώτος: Στο ματς Ολυμπιακός-Λάρισα 2-0 ο Μανώλης φέρεται να περιέγραψε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ως εξής: «Σέστιτς εδώ, περιμένει ο Αναστόπουλος μόνος του, πάντα ο Σέστιτς περιμένει ο Αναστόπουλος μόνος του, Σέστιτς εδώ περιμένει ο Αναστόπουλος, εκπληκτική ευκαιρία και είναι το γκολ από τον Σέστιτς ενώ περιμένει μόνος του ο Αναστόπουλος».

Στο ερώτημα μου αν έχει κάνει τη συγκεκριμένη περιγραφή ο «Μανόλο» ήταν ξεκάθαρος: «Αυτό είναι… ούτε κατά προσέγγιση. Αυτό που λέτε όχι μόνο δεν το έχω πει, αλλά είναι και ηλιθιότητα». Γεγονός που αποδεικνύεται και απ’ το βίντεο που ακολουθεί (μετά το 03:32). Ποτέ δεν το είπε ο Μανώλης.



Μύθος δεύτερος: Ο Μανώλης Μαυρομμάτης φέρεται να έκανε την γκέλα του αιώνα λέγοντας: «Και να εδώ ο Φρανκ ντε Μπουρ, δίνει για τον δίδυμο αδερφό του, Φρανκ ντε Μπερ». Η εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο «Μανόλο» είναι καλύτερη ακόμα και απ’ την ατάκα: «Αυτός λοιπόν είναι ένας άλλος μύθος. Οι αδερφοί Ντε Μπουρ και Ντε Μπερ έχουν δυο χαρακτηριστικά. Είναι Φλαμανδοί και δεν είναι γαλλόφωνοι. Αυτό λοιπόν τι σημαίνει; Ότι εγώ πάντα πριν περιγράψω τους αγώνες πήγαινα και άκουγα την προφορά από τους συναδέλφους της χώρας προέλευσης. Και έτσι προσπαθούσα να δώσω τη σωστή προφορά των ονομάτων. Όταν λοιπόν λέω Φρανκ ντε Μπουρ ή Ρόναλντ ντε Μπερ, το ένα είναι όταν τον προφέρεις γαλλόφωνα και το άλλο όταν τον προφέρεις από την καταγωγή τους. Σας έπεισα;». Απολύτως…

Γιατί ο «Μανόλο» δεν είναι σπορτκάστερ φίλε αναγνώστη, είναι θεότητα. Και ως τέτοια πρέπει να λατρεύεται…

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x